Biography

Nederlands

 

Joséphine Poncelin de Raucourt is in Frankrijk geboren en kreeg haar eerste fluitlessen op zevenjarige leeftijd. Ze studeerde aan het muziekschool van Vandoeuvre bij Catherine Debever-Perrier, en aan het Conservatorium van Nancy bij Sophie Dardeau en Gaspar Hoyos. Vanaf zeer jonge leeftijd maakte ze tournees met orkesten in Italië (2001 en 2004), Duitsland, België, Luxemburg, Wit-Rusland en in Japan (2005) voor de herdenking van Hiroshima’s atoombom. Ze speelde in verschillende jeugdorkesten op eerste fluit zoals het NJO en CMGR (Coopération Musicale de la Grande Région). Ze volgde zomercursussen en masterclasses bij Sandrine François, Claude Lefebvre, Pierre-Yves Artaud, Michel Morraguès, William Bennett and Sophie Cherrier.

Sinds 2011 studeerde Joséphine aan Codarts Rotterdam bij Herman van Kogelenberg, Juliette Hurel, Julie Moulin en Wim Steinmann (piccolo). In 2014 rondde zij haar bachelor af met een 9,5. Vanaf september 2014 vervolgt zij haar studie aan het CNSMDP (Conservatoire de Paris).

Joséphine treedt regelmatig op in kamermuziekverband met Quintet Airlines (blaaskwintet), met Nanajo Duo (fluit en piano duo) o.a. in het Concertgebouw van Amsterdam. In april 2013 heeft Joséphine het fluitconcert van Jacques Ibert met Arie van Beek en het Codarts Symfonie Orkest gespeeld, in De Doelen te Rotterdam. Ze heeft ook verschillende concoursen gewonnen, zoals het “Concours des jeunes espoirs” (Parijs 2006), “Concours de Lutèce” (Epinal 2009), “Prix d’Harmonie” (Rotterdam 2013), "Grote Kamermuziekprijs" (Rotterdam 2014) « Janacek International Flute Competition » (Brno 2014).